VLAAMS LOKET JEUGDHULP

Indien u deze nieuwsbrief niet kan lezen, klik hier voor een online versie

MIJN.JEUGDHULP.BE

Vlaanderen is jeugdhulp
Huisstijlelement, schuine lijnen

Jeugdhulp in Vlaanderen

Het is belangrijk minderjarigen, ouders en opvoedingsverantwoordelijken te helpen op maat van hun noden. Cliëntoverleg en bemiddeling kunnen daarbij het verschil maken. Het zijn immers instrumenten die de continuïteit van de jeugdhulp kunnen waarborgen.


Cliëntoverleg en bemiddeling zijn een recht van elke minderjarige, zijn ouder, opvoedingsverantwoordelijke en hulpverlener in de jeugdhulp.


Hulpverleners zijn vaak al vertrouwd met deze instrumenten. Het aantal aanvragen cliëntoverleg is vorig jaar zelfs met 40% gestegen ten opzichte van 2013. Ouders, opvoedingsverantwoordelijken en minderjarigen maken er echter weinig gebruik van en kennen ze meestal niet. Om de bekendheid en bereikbaarheid van cliëntoverleg en bemiddeling voor hen te vergroten, starten we met een bekendmakingsactie naar gebruikers in de jeugdhulp.


De campagne bestaat uit twee elementen:

  • mijn.jeugdhulp.be is een website voor minderjarigen, ouders en opvoedingsverantwoordelijken met informatie over cliëntoverleg en bemiddeling. Bovendien kunnen cliënten er rechtstreeks de beide overlegvormen aanvragen.
  • Een animatiefilmpje waarin Sociaal Incapabele Michiel de methodieken ludiek duidt (met een link naar de nieuwe website mijn.jeugdhulp.be).


HELP MEE!

Informeer je cliënten en collega‚Äôs over deze campagne en verspreid het filmpje met de lotgevallen van Sociaal Incapabele Michiel via uw website of sociale media.


Gedetailleerde informatie voor professionelen over cliëntoverleg en bemiddeling is te vinden op www.jeugdhulp.be. Voor vragen over de campagne, contacteer Dominick Vosters (dominick.vosters@wvg.vlaanderen.be).

Dit is een officieel e-zine van de Vlaamse overheid.

Vlaamse overheid

Deze nieuwsbrief informeert u over de ontwikkelingen binnen de integrale jeugdhulp, met inbreng van alle betrokken sectoren. In- en uitschrijven kan via e-mail aan communicatie@jongerenwelzijn.be