Jongerenwelzijn zoekt een woordvoerder

 

Jongerenwelzijn heeft een vacature voor een woordvoerder (m/v). Deze is binnen het kader van het algemeen beleid en van de missie en visie van het agentschap verantwoordelijk voor het overbrengen van (complexe) boodschappen naar een breed publiek op een zo effectief mogelijke manier. Hij ontwikkelt een lange termijn persbeleid en zet deze om in korte termijn persplanning en –activiteiten. Ook draagt hij bij aan de positionering en profilering van Jongerenwelzijn door strategische inzet van (sociale) media. Verder signaleert hij potentiële kansen en bedreigingen en adviseert hij het management van het agentschap. De woordvoerder bouwt een (inter)nationaal persnetwerk uit en onderhoudt dit actief. Hij organiseert persconferenties, schrijft persberichten en coördineert het woordvoerderschap voor alle media. Tot slot speelt hij een cruciale rol in crisis- en calamiteitencommunicatie. Meer informatie vind je in het vacaturebericht.