Gezocht: pleeggezinnen voor broers en zussen

 

Momenteel zijn er meer dan 4.000 pleeggezinnen in Vlaanderen. Pleegzorg zit dus in de lift. Pleegzorg Vlaanderen wil de inzet en het belang van deze gezinnen extra benadrukken tijdens deze Week van de Pleegzorg. Al zijn er ook nog leemten. Zo lanceert de organisatie een bijzondere oproep naar pleeggezinnen voor broers en zussen samen. Op dit moment is er voor 127 broers en zussen in een moeilijke thuissituatie - goed voor de helft van het aantal aanvragen - geen pleeggezin. Ook bij de hulpvragen voor weekend- en vakantiepleegzorg is een gelijkaardige tendens merkbaar. In de helft van het aantal aanvragen gaat het om meerdere kinderen die bij voorkeur samen kunnen blijven. Meer weten? Bezoek de website van Pleegzorg Vlaanderen of bekijk de VRT-reportage over pleegzorg.