KeKi presenteert ‘Research on stage: wifi is wijs jong!’

 

Op 20 oktober organiseert het Kenniscentrum Kinderrechten KeKi een studiedag met als thema ‘Wifi is wijs jong! #indebanvanverbinding’. Tablets, internet, sociale media… zijn onlosmakelijk verbonden met de leefwereld van kinderen en jongeren. Doordat onderzoek vaak inspeelt op actuele tendensen, stijgt het aantal studies over kinderen, jongeren en media de laatste jaren. De aandacht gaat echter veelal uit naar risico’s en onveiligheid en wordt vooral beheerst door een beschermingsreflex. De studiedag wil daarentegen focussen op de mogelijkheden van digitale media voor kinderen en jongeren.

Programma:

 • De studies van Marjon Schols (Erasmus Universiteit Rotterdam, Nederland) en Hadewijch Vanwynsberghe (iMinds/Mediawijs) bieden een verfrissende kijk op het actorschap en de participatie(mogelijkheden) van kinderen en jongeren. Ze brengen een korte introductie van hun belangrijkste onderzoeksresultaten.
 • Workshops, begeleid door experten, om te komen tot een vertaling naar de eigen (werk)context.
  • Digitale vaardigheden, Erika COENE (Gezinsbond vzw) en Veronique DE LEENER (Maks vzw)
  • Digital Storytelling, Hari SACRÉ, cultuurwerker/onderzoeker (Pianofabriek citylab Hogeschool Gent)
  • Weerbaarheidsopbouw bij kinderen en jongeren, dr. Sofie VANDONINCK (Instituut voor Mediastudies, KU Leuven)
  • Participatieve offline en online samenleving, dr. Marjon SCHOLS
  • Opvoedingsondersteuning, dr. Hadewijch VANWYNSBERGHE / Thomas DEWEER (UM4FP vzw)
 • Het Kinderrechtencommissariaat verzorgt het slotwoord van deze interactieve voormiddag.

Meer informatie is te vinden in de bijgevoegde folder. Blijf op de hoogte over KeKi’s Research on Stage via Facebook!