Campagne tegen agressie

 

De campagne “Agressie? Speel erop in!” van Icoba start op 15 mei met het vierde thema: “Samen vooruit. Leer eruit”. Dat wil het vooral sleutelfiguren in het agressiebeleid bereiken en ondersteunen om lering te trekken uit incidenten die zich - ondanks alle preventie - toch voordoen op de werkvloer.

Agressie richt schade aan en laat sporen na. Volg de nasleep van een incident goed op en trek lessen voor de toekomst. Hoe kunnen gelijkaardige incidenten vermeden of teruggeschroefd worden? En hoe bed je deze afspraken structureel in je agressiebeleid in? Dat vraagt afspraken over:

  • wie volgt de agressie-incidenten op? Wie zijn sleutelfiguren? Hoe geraken de sleutelfiguren op de hoogte van een incident?
  • wat volgen deze sleutelfiguren precies op, waartoe en hoe?
  • en wat koppelen ze terug naar de medewerkers?

Icoba maakt dit thema zichtbaar met een poster, sticker, brochure en gadget. De online toolbox is aangevuld met praktische doe- en praatactiviteiten. Dat en veel ander materiaal is gratis te downloaden op www.agressiespeeleropin.be. Meer weten? Neem een kijkje op www.icoba.be.