Uitnodiging infomomenten versterking rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp

 

Het tweede jaarverslag van de jeugdhulp bevestigt de tendensen van een nieuw jeugdhulplandschap: kinderen, jongeren en hun gezinnen maken steeds meer gebruik van de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp. De jeugdhulp schuift dus steeds dichterbij onze gezinnen. Ook blijven de crisisnetwerken een sterke aantrekking vormen voor vragen naar directe ondersteuning. Om deze tendensen te keren en gezinnen te ondersteunen - ook in wachtperiodes -, moet worden geïnvesteerd in een snelle en voldoende nabije jeugdhulp. Met als vertrekpunt 1 gezin = 1 plan.

De oproep en de de rondzendbrief van 20 juli 2017 roepen op tot het vormen van samenwerkingsverbanden jeugdhulp om te komen tot snel inzetbare rechtstreeks toegankelijke hulp. Daarin zijn ook provinciale infomomenten aangekondigd. De data en locaties zijn intussen gekend en inschrijven is mogelijk. Meer informatie is te vinden in de uitnodiging.