Vacature consulenten Hulpverlening OCJ/SDJ

Jongerenwelzijn, afdeling Ondersteuningscentra en Sociale diensten jeugdrechtbank (OSD), legt een werfreserve aan van consulenten voor de Ondersteuningscentra jeugdzorg en de Sociale diensten voor gerechtelijke jeugdhulpverlening. Je onderzoekt problematische opvoedings- en leefsituaties, je diagnosticeert en werkt adviezen of concrete hulpverlening uit, je neemt deel aan teambesprekingen en stuurt bij waar nodig. Je hebt een gevarieerd takenpakket waarbij je samenwerkt met verschillende partijen zoals minderjarigen, ouders, partners in hulpverlening, jeugdhulpaanbod, jeugdrechters, parketmagistraten, psychiaters, … Je beschikt over een hoog inlevingsvermogen en legt vlot contacten met anderen. Als hulpverlener werk je vanuit de oplossingsgerichte benadering en toepassing van Signs of Safety (SOS). Je hebt als consulent OSD heel wat autonomie bij het inplannen van jouw dagen en bent veel op de baan. Kortom, als consulent OSD werk je met en voor jongeren.

Lees meer over de functie en het takenpakket op Werken voor Vlaanderen of Kennisplein.

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer ten laatste op 16 juli 2018.