Oproep kandidaat-voogden

De dienst Voogdij is op zoek naar gemotiveerde kandidaat-voogden. Heb je al enig inzicht in de problematiek van de niet-begeleide minderjarige vreemdelingen en hun noden? Dan is dat zeker een troef! Indien niet, is er een vijfdaagse opleiding die alle kandidaat-voogden volgen om zich klaar te stomen voor hun eerste voogdijen. Er worden geen specifieke diploma’s gevraagd om je kandidaat te kunnen stellen. Gezien de hoge nood aan voogden, is de dienst op zoek naar voogden die de nodige tijd en motivatie hebben om 5 of meer jongeren te begeleiden. Je ontvangt een vergoeding per jongere die je begeleidt, maar tot 5 jongeren ben je vrijgesteld van belastingen. Wil je meer dan 5 jongeren begeleiden? Dan moet je wel zelfstandige in bijberoep worden.

Meer weten? Lees de informatiebrief.