Jeugdhulp - professionelen (Homepage)

BINC

Binc is het registratieproject voor de private voorzieningen binnen de bijzondere jeugdzorg. Het project is een partnerschap tussen het toenmalige Steunpunt Jeugdhulp (nu SAM vzw) en Jeugdhulp.

De Binc-dag in 2012 bracht een terugblik vanuit verschillende invalshoeken op Binc als registratiesysteem en werkinstrument. Die evaluatie van één jaar registratie in Binc leidde uiteindelijk tot een volledig vernieuwde versie van het registratiesysteem. Hierbij werd rekening gehouden met de opmerkingen van jongeren (via Cachet vzw), academici en gebruikers (input vanuit de Dialoog, Reflectie en Actief-groepen).

​Sinds 1 januari 2015 registreren organisaties gesubsidieerd door Jongerenwelzijn (nu Opgroeien) in de vernieuwde versie van Binc. Dat geldt ook voor de HCA (diensten voor herstelgerichte en constructieve afhandeling) sinds 1 januari 2018.

Cijferrapport

Binc is het enige sectorale registratiesysteem dat informatie kan aanleveren over de volledige doelgroep van de bijzondere jeugdzorg, aangezien het zowel het rechtstreeks toegankelijke als het niet-rechtstreeks toegankelijke aanbod bevat.

Elk jaar worden de belangrijkste cijfertabellen gepubliceerd in een Binc-cijferrapport. Deze rapporten zijn te vinden op Kennisplein.be.

Meer weten?

Informatie over Binc, handleidingen en dergelijke meer is te vinden op de website van Kennisplein.be.

Nog een vraag?

Wederik De Meersman
T 02 553 31 63
E wederik.demeersman@opgroeien.be

Els Meert
T 02 553 38 89
E els.meert@opgroeien.be

generiek e-mailadres: binc@opgroeien.be